Online een AED bestellen bij een Nederlandse partij

door admin
204 keer bekeken
Online een AED bestellen bij een Nederlandse partij

Weet u hoe te handelen, wanneer iemand in uw omgeving getroffen wordt door een hartstilstand? Heeft u in het verleden een EHBO-cursus gevolgd, waarin u leerde hoe u het slachtoffer kunt reanimeren? Wanneer iedere seconde telt wilt u niet wachten tot de ambulancebroeders arriveren. Door de reanimatie direct te starten verkleint u het risico op een ernstig, blijvend letsel. Een AED bestellen maakt het reanimeren makkelijker; u voert de reanimatie met meer vertrouwen uit. Er zijn verschillende Nederlandse importeurs, die u defibrillators aanbieden. Een AED bestellen is onder meer mogelijk bij Defibtech. Deze aanbieder biedt u de Lifeline AED in verschillende modellen aan. Gaat u voor een basismodel, of wenst u een geavanceerd type defibrillator? In dit artikel leest u meer over hetgeen waarmee u rekening dient te houden bij een AED bestellen. 

Lifeline AED bestellen in semi- en volautomatische variant 

Bij een AED bestellen kiest u tussen een semi- en volautomatisch model. Een automatische AED bepaalt zelf wat het beste moment is voor het genereren van een schok, brengt u hiervan op de hoogte en dient de schok toe. Kiest u voor een semiautomatische AED, dan wordt die laatste stap pas uitgevoerd op het moment dat u op een knop drukt. Bang dat u het hart van een slachtoffer beschadigt hoeft u niet te zijn. Een goedgekeurde AED, zoals de modellen van Lifeline, zijn voorzien van sensoren die controleren of er sprake is van een hartritme. Wanneer dat het geval is, zal de AED geen schok toedienen.

AED bestellen met meertalige instructies 

Naast het verschil tussen een semi- en volautomatische AED, zitten er verschillen in de talen die op de defibrillator geïnstalleerd zijn. De modellen van Lifeline zijn standaard voorzien van Nederlandstalige instructies. U kunt een tweede taal op het apparaat laten installeren. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van Nederlands- en Engelstalige, of voor de combinatie van Nederlands- en Franstalige instructies. Dit is aan te raden, wanneer u een AED bestellen doet voor een omgeving met veel mensen die een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse. Zo is de AED door een groter aantal mensen te gebruiken. 

Lifeline VIEW of basismodel AED bestellen 

Een derde keuze die u dient te maken bij een AED bestellen, is die tussen het basismodel en de geavanceerde Lifeline VIEW AED. Het verschil tussen beide varianten zit in het lcd-scherm, waarvan de Lifeline VIEW defibrillator voorzien is. Zo worden instructies niet alleen gesproken, maar ook getoond. Groot voordeel van beide modellen van Lifeline is de toegankelijkheid van de elektroden. U hoeft geen schuifje of klepje open te halen voordat u de elektroden op het lichaam van het slachtoffer plakt. 

Direct accessoires bij uw AED bestellen 

Een AED bestellen betekent vaak dat men deze combineert met een of meerdere accessoires. Gebruikt u de AED straks buiten, dan is het raadzaam deze in een wandkast op te bergen. Een wandkast biedt bescherming aan de defibrillator, om te voorkomen dat deze beschadigd raakt door vandalisme of bijvoorbeeld een storm. Binnen een bedrijfspand of een appartementencomplex kunt u de defibrillator aan een wandbeugel ophangen. Zo heeft u deze altijd voor het grijpen, wanneer zich een noodsituatie voordoet.

Vergelijkbare artikelen