Niet zelf je huis verkopen, maar ook liever geen dure makelaar inhuren?

door admin
187 keer bekeken
Niet zelf je huis verkopen, maar ook liever geen dure makelaar inhuren?

Het kan echt een dilemma zijn: je wilt je huis gaan verkopen, maar je hebt geen tijd om dit helemaal zelf te doen en je wil eigenlijk ook weer geen bakken met geld kwijt zijn aan het inhuren van een verkoopmakelaar. Op zo’n moment voelt het misschien alsof je moet kiezen tussen twee kwaden, maar we hebben goed nieuws voor je: dat hoeft niet!

De gouden tussenweg

Wij hebben namelijk een ideale tussenweg gevonden die je zowel tijd als geld bespaart: De Gratis Makelaar. Nu zul je wel wat vraagtekens zetten bij het woord ‘gratis’, wat wij zeker wel kunnen begrijpen. Toch zit er in dit geval geen addertje onder het gras, de Gratis Makelaar is echt kosteloos voor de verkoper. De makelaarskosten worden bij dit concept namelijk betaalt door de koper van het huis. Deze makelaar doet hetzelfde voor je als iedere andere makelaar, maar dan zonder de torenhoge kosten. De Gratis Makelaar heeft een alternatief verdienmodel. Onderdeel daarvan is dat de uiteindelijke koper een fee betaalt. Hier staat voor hem wel een eerlijk en transparant biedproces tegenover en dat wordt zeer gewaardeerd.

De voor- en nadelen van het zelf verkopen van je huis

Als je liever niet te veel geld uit wil geven aan het verkopen van je huis, lijkt het natuurlijk ideaal om het gewoon zelf te doen. Toch is het zelf huis verkopen niet zo makkelijk (en vaak niet zo ideaal) als het lijkt. Ten eerste ben je er enorm veel tijd aan kwijt, want je moet echt alles zelf doen. Van het maken van de foto’s van het huis tot het plaatsen van de advertenties en het inplannen en uitvoeren van bezichtigingen. Dat kan stiekem heel wat uurtjes kosten, afhankelijk van hoe lang je huis te koop staat en hoeveel geïnteresseerden er zijn. Daarnaast is het niet meer zo makkelijk als het een jaar geleden was, de huizenprijzen zijn namelijk weer aan het dalen en de huizenmarkt begint minder overbelast te raken. De kans dat je huis binnen een aantal weken is verkocht, is dus een stuk kleiner geworden.

De transparante verkoopmethode van De Gratis Makelaar

De Gratis Makelaar vindt het belangrijk dat iedereen een gelijke kans heeft op het kopen van een huis, daarom hanteren ze een transparante verkoopmethode. Op de website van de makelaar kan op de huizen geboden worden die via hen te koop staan. Iedereen kan elkaars bod zien en ziet ook wanneer de ‘veiling’ afloopt, zodat ze weten hoeveel tijd ze nog hebben om op een woning te bieden. Dit is zowel voor de verkoper als voor potentiële kopers gunstig, want je weet meteen waar je aan toe bent. Als koper mag je meerdere keren bieden, mocht je overboden worden. Hierdoor is de verkoper ervan verzekerd dat hij of zij de best mogelijke prijs krijgt voor het huis.

Vergelijkbare artikelen