Bouwkundige keuring in Amsterdam: waar let je op?

door admin
182 keer bekeken
Bouwkundige keuring in Amsterdam: waar let je op?

Als je van plan bent om een woning te kopen in Amsterdam, dan is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een bouwkundig inspecteur en wat kun je verwachten tijdens de keuring? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Kies een betrouwbare bouwkundig inspecteur

Een bouwkundige keuring amsterdam is een belangrijk onderdeel van het aankoopproces van een woning in Amsterdam. Het is daarom van groot belang om een betrouwbare bouwkundig inspecteur te kiezen. Je wilt immers niet dat er belangrijke gebreken aan het licht komen na de aankoop van je woning. Hoe vind je een betrouwbare inspecteur? Kies bij voorkeur voor een inspecteur die is aangesloten bij een brancheorganisatie, zoals bijvoorbeeld Vastgoedpro of het Nederlands Register Bouwkundig Inspecteurs (NRBI). Deze brancheorganisaties stellen hoge eisen aan hun leden en hanteren strenge gedragscodes. Ook kun je kijken naar de ervaring en referenties van de inspecteur. Vraag bijvoorbeeld aan vrienden of familieleden of zij een betrouwbare inspecteur kunnen aanbevelen.

Vraag naar de inhoud van de keuring

Voordat je een bouwkundig inspecteur inschakelt, is het verstandig om te vragen naar de inhoud van de keuring. Op deze manier weet je precies wat je kunt verwachten en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wat wordt er precies geïnspecteerd en wat niet? Is er bijvoorbeeld ook aandacht voor de fundering en het dak? Zorg ervoor dat je deze vragen voorafgaand aan de keuring bespreekt met de inspecteur.

Ga mee tijdens de keuring

Het is aan te raden om zelf aanwezig te zijn tijdens de bouwkundige keuring. Op deze manier kun je direct vragen stellen aan de inspecteur en kun je zien wat er allemaal wordt geïnspecteerd. Bovendien kun je op deze manier eventuele gebreken ook direct zien en bespreken met de inspecteur. De inspecteur kan je tijdens de keuring laten zien welke zaken extra aandacht behoeven en waar eventuele problemen zich bevinden. Ook kun je direct advies krijgen over de reparatie of vervanging van gebreken.

Vraag om een rapportage

Na afloop van de keuring ontvang je bij Schippers Bouwconsult een rapportage met de bevindingen van de inspecteur. Het is belangrijk om te vragen naar de inhoud van deze rapportage. Worden de bevindingen duidelijk beschreven en worden er ook adviezen gegeven voor eventuele reparaties? Het is belangrijk om een duidelijke rapportage te ontvangen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Als er gebreken zijn geconstateerd, is het verstandig om deze rapportage te laten zien aan een aankoopmakelaar of bouwkundig adviseur. Zij kunnen je helpen bij het inschatten van de kosten voor eventuele reparaties en kunnen eventuele onderhandelingen voeren met de verkopende partij.

Vergelijkbare artikelen