Verstoppingen in de Horeca: veelvoorkomende problemen

door admin
203 keer bekeken
Verstoppingen in de Horeca: veelvoorkomende problemen

Beheer je een horecazaak of werk je er bij een, dan ben je waarschijnlijk al eens geconfronteerd met hinderlijke afvoerverstoppingen. Of het nu gaat om een verstopte gootsteen of een geblokkeerd toilet, problemen met de riolering zijn erg vervelend voor zowel je gasten als je medewerkers. Het is belangrijk om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Maar wat?

Dit artikel geeft een overzicht van de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in de riolering van horecazaken. We geven ook advies over hoe je deze verstoppingen volgens rioleringsexpert Michel Doorn het meest effectief aanpakt.

De meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in de horeca:

Etensresten in de afvoer

In de keuken van een restaurant is het vaak hectisch. Er moeten veel taken snel en vaak tegelijkertijd worden uitgevoerd en soms lijkt het alsof je keukenpersoneel wel vier handen per persoon nodig heeft. Het is dan verleidelijk voor afwassers of keukenhulpen om etensresten niet zorgvuldig in de afvalbak te doen, maar ze door de gootsteen te spoelen. Het is belangrijk om heldere afspraken te maken om dergelijke verstoppingen te voorkomen.

Vet- en olieresten

Het komt ook vaak voor dat vet- en olieresten in de afvoer terechtkomen. Het is belangrijk om een toegankelijke plaats te hebben waar je personeel frituurvet en andere soorten olie op de juiste manier kan weggooien. Frituurvet hoort niet in de vuilnisbak en mag ook niet door het toilet of de gootsteen worden gespoeld. In plaats daarvan moet het naar een inzamelpunt worden gebracht, waar het wordt omgezet in biobrandstof.

Hygiëneproducten in het toilet

Tijdens drukke momenten in je restaurant kan het voorkomen dat de prullenbakken bij de toiletten overvol zijn. Gasten weten dan soms niet wat ze met hun hygiëneproducten – zoals tampons, maandverband of luiers – aan moeten. Zorg er dus voor dat er altijd een duidelijke en bereikbare plek is om deze spullen weg te gooien en zorg ervoor dat de afvalbakken regelmatig worden geleegd. Hoewel er altijd gasten zijn die hun producten in het toilet gooien, verkleint het bieden van een goed alternatief de kans hierop.

Speelgoed, potloden of kleurplaten in het toilet

Kinderen zijn soms best lomp en hun ouders zijn tijdens een etentje niet altijd even oplettend. Het is goed mogelijk dat een kind per ongeluk iets door het toilet spoelt wat daar niet hoort, wat kan leiden tot verstoppingen. In het geval van speelgoed is zo’n verstopping vaak zichtbaar en kun je die eenvoudig oplossen, maar voorwerpen zoals potloden en kleurplaten verdwijnen waarschijnlijk in het riool.

Hoe te handelen bij een verstopte afvoer of toilet?

Heb je een verstopping? Schakel dan ontstoppingsbedrijf Michel Doorn in. Dit bedrijf is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en staat klaar om je te assisteren bij alle soorten rioolproblemen. Ook zijn ze vanaf verschillende plaatsen in Noord-Holland bereikbaar. Zit je wc verstopt in Purmerend, Almere of een andere plaats? Het is geen uitdaging voor de experts van Michel Doorn. Zij zorgen voor een snelle oplossing, waardoor overlast voor je gasten beperkt blijft en jij en je medewerkers snel weer normaal aan het werk kunnen.

Vergelijkbare artikelen