4 tips voor het vinden van de ideale deurklink of deurkruk 

door admin
229 keer bekeken
4 tips voor het vinden van de ideale deurklink of deurkruk 

Ben je op zoek naar een mooie deurklink voor je deur? Of misschien ander deurbeslag dat goed past bij de stijl van je deur en van de rest van het interieur? Het kan best lastig zijn om een geschikte klink of kruk te vinden, juist omdat er vandaag de dag zoveel keuze is. Toch is het belangrijk dat je de juiste deurklink deurkruk kiest, aangezien het veel doet voor de uitstraling van de gehele deur. In dit artikel geven we je 4 tips voor het vinden van de ideale deurklink of deurkruk!

1. Wat past er bij jouw inrichting?

Als je op zoek bent naar een deurklink die goed past bij jouw nieuwe binnendeur, moet je natuurlijk niet vergeten dat deze ook aan moet sluiten op de rest van het interieur. Niet alleen op de stijl van de deur. Heb je meer een strak en modern interieur, of juist een landelijke en romantische inrichtingsstijl? Je deur moet hier mooi bij aansluiten en dat geldt dus ook voor de deurklink. Vergis je er niet in, een deurklink bepaalt voor een groot deel wat voor uitstraling de deur heeft. 

2. Welke afwerking past het beste? 

Naast de stijl van de deurkruk, wil je natuurlijk ook een afwerking kiezen die goed past bij de rest van jouw woning. Afwerkingen waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld mat, geborsteld of glanzend. Als je een industrieel en modern interieur hebt, past een mat zwarte deurkruk bijvoorbeeld het beste bij jouw inrichting. Het is lekker stoer en robuust, maar ook chic. Wil je graag wat meer glans in de kamer? Dan kun je kiezen voor een geborstelde deurkruk. Dit is vooral mooi in combinatie met een romantische paneeldeur. Een echt glanzende deurkruk past het beste in een modern en tijdloos interieur. 

3. Welke finish voor jouw deurkruk? 

Naast de stijl en de afwerking is ook de finish van de deurkruk belangrijk. Als je een kleur gaat kiezen, is het voornamelijk belangrijk om te bedenken of een lichte of donkere kleur beter bij jouw interieur past. Een donkere deurkruk valt natuurlijk extra op als je een lichte deur hebt, en dat is andersom ook het geval. In de meeste gevallen hebben deurkrukken die contrasteren met de deur een klassieke uitstraling. Als je voor modern en minimalistisch gaat, kun je het beste kiezen voor een deurkruk met een soortgelijke kleur als de deur. 

4. Klopt het hele plaatje?

Deurbeslag is meer dan alleen een deurklink of een deurkruk. De vorm, finish en afwerking van alle onderdelen van het deurbeslag bepalen samen de uitstraling die jouw binnendeur krijgt. Kies dus altijd voor sleutelrozetten en scharnieren in dezelfde stijl als jouw deurklink of deurkruk. Zo zorg je voor een rustige look die klopt met de rest van jouw inrichting!

Vergelijkbare artikelen