De stappen binnen het productieproces van zuignapzonwering

door admin
349 keer bekeken
De stappen binnen het productieproces van zuignapzonwering

Tot zonwering behoren inmiddels allang niet meer alleen de klassiekers zoals rolluiken en elektrische zonneschermen. Ze hebben namelijk gezelschap gekregen van een innovatieve nieuwkomer: zuignapzonwering. Deze vorm van zonwering sluit naadloos aan op de huidige behoeftes van de consument. Een screen met zuignap is niet duur in aanschaf en door zijn duurzame karakter is hij ook nog eens een milieubewuste keuze. Het is dan ook geen verrassing dat de screens in korte tijd erg populair zijn geworden. De dealmaker? Je kunt ze zelf moeiteloos installeren met – je raadt het misschien al – zuignappen. Een van de pioniers op het gebied van zuignapzonwering is SunWise. In het Noord-Hollandse Enkhuizen verwerken zij alle orders in hun eigen productiehal. Hier worden tevens regelmatig tests en doorontwikkelingen uitgevoerd, zodat altijd de best mogelijke kwaliteit wordt geleverd. In dit blog vertellen we je graag wat er allemaal komt kijken bij de verwerking van een order, voordat hij de deur uit gaat. 

Tot op de millimeter nauwkeurig

In de productiehal van SunWise staat een grote snijmachine die door middel van slimme softwaresystemen screens tot op de millimeter nauwkeurig kan snijden. Zo weet je zeker dat er niet afgeweken wordt van de door jou ingevulde maten en dat alle zijden kaarsrecht zijn. Daarbij worden de screens altijd op zo’n manier uit het doek gesneden, dat er zo min mogelijk snijverlies is.

Om door een ringetje te halen

Wanneer het zonwerend doek voor je raam de juiste maat heeft, worden er in elke hoek (en langs de lange zijden wanneer het doek een minimale lengte van 150 centimeter heeft) ringen geplaatst. Een speciale ringmachine zorgt hiervoor. Na deze handeling zijn de zonwerende doeken in principe klaar voor verzending.

Op de post

Maar voordat de doeken worden verstuurd, worden er uiteraard nog zuignappen, een korte montagehandleiding, alcoholdoekjes en verstevigde hoeken (wanneer voor deze optie gekozen is) toegevoegd. De screens worden altijd zorgvuldig opgerold, zodat er geen kreukels ontstaan. Wanneer de doos geseald is en voorzien is van een verzendlabel, wordt hij meegegeven aan de pakketbezorger die er vervolgens voor zorgt dat de bestelling op tijd bij jou bezorgd wordt.

Vergelijkbare artikelen