Deze opties heb je bij het kopen van een matras!

door admin
45 keer bekeken
Deze opties heb je bij het kopen van een matras!

Als je al jarenlang gebruik maakt van je huidige matras kan het slim zijn om op een gegeven moment een vervanger aan te schaffen. Dit kan echter een ware uitdaging zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel matrassen waarvoor je kunt kiezen. Uiteraard moet je hierbij op het formaat letten, aangezien het immers wel in je bed moet passen. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met het materiaal van het matras, net zoals het type matras. Daarover lees je hieronder meer! 

Traagschuimmatrassen

Zo kun je onder meer voor een schuimmatras kiezen. Deze variant gebruikt een stevige binnenkern gemaakt van traagschuim. Hiermee biedt het goede ondersteuning, al komt dit ook door de diverse niveaus van demping aan de bovenzijde. Daarnaast vormt traagschuim zich naar je lichaam, wat kan resulteren in een drukverlichting. Een ander pluspunt van een traagschuimmatras is dat dit materiaal zich aanpast aan je lichaamstemperatuur. Hierdoor kun je genieten van een lekkere warmte als je het anders koud hebt in bed. 

Binnenveringmatrassen

Een andere optie zijn de zogenoemde binnenveringmatrassen, wat tegenwoordig zelfs het populairste type matras 100×200 cm is. Dit heeft meerdere redenen. Zo biedt dit soort matras een traditioneel veerkrachtig gevoel, terwijl het ook een sterke ondersteuning door spoelen geeft. Een combinatie van het aantal spoelen en de sterkte ervan bepaalt het ondersteuningsniveau van het binnenveringmatras over het algemeen. Diverse niveaus van opvulling worden vaak ook nog gebruikt om nog meer comfort te creëren, in zo’n matras zitten dus niet alleen spoelen. 

Latexmatrassen

Naast een traagschuim- en een binnenveringmatras zou je ook nog voor een latexmatras kunnen kiezen als de vervanger van je huidige matras. Waarschijnlijk had je het al door, maar dit type wordt geproduceerd van een materiaal genaamd latex. Deze matrassen bieden meer reactievermogen en veerkracht dan de binnenveringmatrassen die net genoemd zijn. Dit verschil zul je echt merken. Een ander pluspunt van het latexmatras is dat het normaliter een koelere en daardoor comfortabelere slaap biedt dan het traagschuimmatras. 

Hybride matrassen

Daarnaast zijn er ook nog eens matrassen die een combinatie zijn van de drie typen die al genoemd zijn. Dit worden hybride matrassen genoemd en ze zijn in principe binnenveringmatrassen, maar toch worden ook het latex- en traagschuimmatrassen hiervoor ook gebruikt. Lagen van deze materialen worden namelijk bovenop het binnenveringmatras geplaatst. Dit heeft als doel dat je als gebruiker een combinatie van ondersteuning en zachtheid ervaart. 

Vergelijkbare artikelen