Als jouw baan je past als een jas is dat wel zo lekker. Want al ben je een groot deel van je leven aan het werk, je werkt om te leven en niet omgekeerd. Het award winning detacheringsbureau Joinuz doet er dagelijks alles aan om banen te vinden die naadloos aansluiten op de wensen van gemotiveerde professionals. Ben jij ook toe aan een nieuwe uitdaging? Bij Joinuz vind je interessante functies in de zorg, dynamische overheidsvacatures en mooie vacatures bij gemeenten. Sectoren waarbij je elke dag met een voldaan gevoel naar huis gaat, waarbinnen je iets voor je medemensen kunt betekenen en waar geen dag hetzelfde is. Je vindt bij Joinuz onder andere de vacature voor GZ-psycholoog, de vacature van jurist omgevingsrecht en de vacature van schuldhulpverlener bij de gemeente.
Ook is de detacheerder regelmatig op zoek naar ambitieuze kandidaten die willen starten als beleidsadviseur binnen het sociaal domein. In dit artikel belichten we wat een beleidsadviseur voor het sociaal domein precies doet en welke competenties belangrijk zijn om dit beroep te kunnen uitoefenen.
Ontwikkelen van nieuw beleid
Je bent als beleidsadviseur sociaal domein verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuw beleid binnen een organisatie. Daarbij heb je aandacht voor thema’s zoals communicatie, milieu en personeel. Het behoort tot jouw takenpakket om beleid te creëren dat binnen de organisatie breed wordt gedragen. Je doet onder andere onderzoek en analyseert uiteenlopende gegevens om dit te realiseren. Vanzelfsprekend brengt dit bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Op basis van je bevindingen schrijf je plannen en geef je advies. Daarnaast houd je uiteraard toezicht op de voortgang van het beleid. Jij past dit waar nodig aan als het toch niet helemaal volgens plan verloopt.
Wat zijn de essentiële taken van een beleidsadviseur?
Als beleidsadviseur sociaal domein werk je samen met diverse belanghebbenden – waaronder maatschappelijke organisaties, burgers en overheidsinstanties – om beleidsdoelen te formuleren, draagvlak te creëren en beleid te implementeren. Ook het monitoren en evalueren van beleidsmaatregelen behoort tot je taken. Daarbij beoordeel je de impact en de effectiviteit. Om uiteindelijk tot goed beleid te komen, is het ook belangrijk om ontwikkelingen en trends op het gebied van jeugd, zorg, welzijn, werkgelegenheid en andere relevante domeinen te volgen. Andere essentiële werkzaamheden binnen het werk als beleidsadviseur zijn overleg, communicatie en het op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen.
Werken bij de gemeente
Wil jij je op een andere manier nuttig maken voor de gemeenschap? Dan vind je bij Joinuz nog veel meer mooie vacatures, zoals een Wmo-consulent vacature bij de gemeente. Omdat je voortdurend te maken hebt met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen, is in deze functie geen dag hetzelfde. Je ontmoet veel nieuwe mensen en komt terecht in allerlei situaties, maar dat maakt deze baan bij de gemeente juist zo leuk. Je richt je op indicatie, advies en selectie omtrent Wmo-aanvragen. Aanvragen over begeleiding, persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, vervoer en complexe woningaanpassingen, behoren ook tot je dagelijkse materie. Net als overleg met zorgaanbieders en leveranciers en het opstellen van beschikkingen. Verder draai jij je hand niet om voor het zelfstandig afhandelen van meldingen en aanvragen en het verrichten van administratie in gemeentelijke systemen. Welke nieuwe uitdaging ga jij aan via Joinuz?